لیزر درمانی چیست؟
لیزردرمانی ها درمان های پزشکی هستند که از نور متمرکز استفاده می کنند. بر خلاف بسیاری از منابع نور، نور لیزر (که مخفف تقویت نور با انتشار تحریک شده تابش است) با طول موج های خاصی تنظیم می شود. نور لیزر آنقدر شدید است که می توان از آن برای شکل دادن به الماس یا برش فولاد استفاده کرد.
در پزشکی، لیزر به جراحان اجازه می دهد تا با تمرکز بر روی یک ناحیه کوچک، با دقت بالایی کار کنند و به بافت اطراف آسیب کمتری وارد کنند. انجام هر گونه عمل پزشکی با لیزر درمانی زخم ، درد، و تورم کمتری را نسبت به جراحب های سنتی بر جای می گذارد. همچنین می توان گفت لیزر درمانی از جمله خدماتی است که مراکز فیزیوتراپی ارایه میگردد.
موارد مورد استفاده لیزر درمانی
لیزر درمانی ممکن است برای موارد زیر استفاده شود:
- تومورها، پولیپ ها یا تومورهای پیش سرطانی را کوچک یا نابود می کند
- از بین بردن علائم سرطان
- دفع سنگ کلیه
- برداشتن بخشی از پروستات
- ترمیم شبکیه جدا شده
- بهبود بینایی
- ریزش موی ناشی از پیری یا آلویسی را درمان می کند
- درمان درد، از جمله درد عصب کمر
لیزرها می توانند اثر سوزاندن یا آب بندی داشته باشند و ممکن است برای آب بندی استفاده شوند:
- پایانه های عصبی برای کاهش درد بعد از جراحی
- رگ های خونی برای کمک به جلوگیری از از دست دادن خون
- عروق لنفاوی برای کاهش تورم و محدود کردن گسترش سلول های تومور
لیزر ممکن است در درمان مراحل اولیه برخی از سرطان ها مفید باشد. برای سرطان، لیزر درمانی معمولاً در کنار سایر درمان ها مانند جراحی، شیمی درمانی یا پرتو درمانی استفاده می شود. از لیزر درمانی نیز در موارد زیبایی استفاده می شود:
- زگیل، خال، خال مادرزادی و لکه های خورشید را از بین ببرید
- حذف مو
- کاهش ظاهر چین و چروک، لک یا اسکار
- پاک کردن تتو و خالکوبی
چه کسانی نباید از لیزر درمانی استفاده کنند؟
پاسخ اینکه چه کسانی نباید لیزر درمانی کنند بر اساس نوع روشی است که انجام می شود. انتخاب استفاده از لیزر درمانی برای درمان هر بیماری پزشکی باید با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی درمانی شما در میان گذاشته شود. مهم است که ارائه دهنده درمان شما از سابقه سلامتی قبلی شما و هر گونه مشکل پزشکی دیگری که ممکن است تجربه می کنید آگاه باشد. آنها همچنین باید از جراحی های قبلی که انجام داده اید آگاه شوند.
آماده سازی جهت لیزر درمانی
نحوه آماده شدن برای لیزر درمانی بر اساس روش انجام شده متفاوت است. ممکن است محدودیت هایی در خوردن یا نوشیدن قبل از عمل وجود داشته باشد، به خصوص اگر نیاز به هر نوع آرام بخشی وجود داشته باشد. اگر لیزر درمانی با استفاده از آرامبخش انجام می شود، مطمئن شوید که کسی برای مراقبت از شما وجود دارد.
برخی از روشهای لیزردرمانی ممکن است نیاز داشته باشند که استفاده از لوسیونها، عطرها، یا آرایش را برای مدتی قبل از جراحی متوقف شود. ارائهدهنده مراقبتهای بهداشتی که لیزر درمانی شما را انجام میدهد باید دستورالعملهای خاصی را در مورد آمادهسازی برای این روش ارائه دهد.
مزایای لیزر درمانی
لیزر درمانی مزایای زیادی دارد. لیزر درمانی ممکن است نتایج بهتری نسبت به یک روش جراحی استاندارد بر اساس محل انجام این عمل ارائه دهد. روش های لیزر به طور کلی بی خطر هستند و اغلب به خوبی تحمل می شوند و عوارض جانبی زیادی ندارند از آنجایی که لیزر درمانی نیازی به برشهای بزرگ ندارد و میتواند هر گونه خونریزی را در حین انجام عمل درمان کند، اغلب در مقایسه با جراحی سنتی درد کمتری در لیزر درمانی وجود دارد. نواحی که روی آن استفاده میشود نیز میتوانند سریعتر بهبود یابند و زخم کمتری را تجربه کنند.
نشان داده شده است که لیزر درمانی برای کمک به درمان شرایط حاد موثر است. کنترل سریع درد به روند بهبودی کمک می کند و معمولاً به بهبود نتایج کمک می کند. در شرایط مزمن، تحقیقات نشان داده است که لیزرهای درمانی را می توان برای کمک به مبارزه با درد مداوم و بهبود گردش خون در بافت های آسیب دیده استفاده کرد. این می تواند یک راه حل قدرتمند و غیر دارویی برای کمک به کاهش درد بدون عوارض جانبی دارو باشد.
خطرات
مانند هر روش پزشکی، لیزر درمانی کاملاً بدون خطر نیست. خطرات مرتبط با لیزر درمانی می تواند شامل موارد زیر باشد:
- درد
- عفونت
- خون ریزی
- تغییر رنگ پوست
- جای زخم
بهبود
راه حل های درمانی لیزر درمانی برای درمان بیماری های حاد و مزمن و همچنین بهبودی پس از فعالیت استفاده می شود. همچنین به عنوان گزینه دیگری برای تجویز داروها، ابزاری برای طولانیتر کردن نیاز به برخی جراحیها، و همچنین درمان قبل و بعد از جراحی برای کمک به کنترل درد و تورم استفاده میشود.
مدت زمان بهبودی و روند بهبودی به نوع لیزر درمانی که انجام شده بستگی دارد. با این حال، در مقایسه با روشهای جراحی سنتی، بهبودی پس از لیزر درمانی میتواند دردناکتر و سریعتر باشد، زیرا آسیب کمتری به بافت اطراف ناحیه تحت درمان وارد میشود.